Στις 6 Μαΐου, Ημέρα, όπως χαρακτηρίζεται στην Βουλγαρία, Θάρρους κατά την οποία εορτάζει ο βουλγαρικός στρατός, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά (με το παλαιό εορτολόγιο) τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ως εκ τούτου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Σόφιας η μνήμη του Αγίου τιμήθηκε με πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος έδωσε ευχές και ευλόγησε κληρικούς, ψάλτες και ποίμνιο εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Σόφιας και Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Ο Επίσκοπος ευχήθηκε, επίσης, σε όλους όσους γιόρταζαν και υπενθυμίζοντας το θαρραλέο μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου, κάλεσε τους Χριστιανούς να χαρούν για τις μέρες και τη ζωή τους. «Ζώντας στη χαρά της Αναστάσεως, ας καταγράψουμε στις καρδιές μας την ειρήνη και τη χαρά του Χριστού και ας ζούμε με το παράδειγμα του Αγίου Γεωργίου, για να ενισχύσουμε μια ισχυρή, ακλόνητη, αρσενική πίστη, ώστε να ωριμάσουμε και να εξελιχθούμε ως γενναίοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, γεμάτοι πάνω απ’ όλα με σοφία., με αγάπη ο ένας για τον άλλο, με την επιθυμία να ευχαριστήσουμε τον Θεό και να γίνουμε κληρονόμοι της Βασιλείας Του».

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.