ΚΩΔΙΚΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ SMS: Σε συνέχεια των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν με τα α’ και β’ σχετικά από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης κατάστασης από την εμφάνιση της πανδημίας του COVID-19 και για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών αυτής καθώς και τη διασφάλισης της ομαλής λειτουργία της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, πληροφορούμε τα ακόλουθα:

SMS ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Το περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. οικ. 21496/1099/31.03.2020 (ΑΔΑ: 9Κ5Ψ465ΧΘΞ-ΑΚΠ) Εγκυκλίου του Υπουργείου περί της δυνατότητας προσωρινής ακινησίας δια της κατάθεσης των στοιχείων (άδεια και πινακίδες) κυκλοφορίας των οχημάτων εφαρμόζοντας τη διαδικασία του άρθρου 1 της ΥΑ Φ.10035/2523/131/16 (Β΄2896) επεκτείνεται στους φορείς ή επιχειρήσεις που έχουν, κατά την κείμενη νομοθεσία, ταξινομήσει Τουριστικά Τραίνα καθώς και στις σχολικές μονάδες, εκπαιδευτικές δομές και φορείς που έχουν ταξινομήσει Λεωφορεία Ιδιωτικής Χρήσης για την μεταφορά των μαθητών (σχολικά).

Η προσωρινή ακινησία που χορηγείται σύμφωνα με τα ανωτέρω διαρκεί έως τις 31.05.2020 και δύναται να παραταθεί, εφόσον οι έκτακτες συνθήκες
το επιβάλουν.

Επεκτείνεται η δυνατότητα προσωρινής ακινησίας στους φορείς και τις επιχειρήσεις που έχουν ταξινομήσει τουριστικά τρένα και στις σχολικές μονάδες που έχουν ταξινομήσει Λεωφορεία Ιδιωτικής Χρήσης για τη μεταφορά μαθητών, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η προσωρινή ακινησία διαρκεί έως τις 31 Μαΐου 2020 και μπορεί να παραταθεί, εφόσον το επιβάλουν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID – 19. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δυνατότητα έχει χορηγηθεί στα Τουριστικά Λεωφορεία Δ.Χ. ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δ.Χ. Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων.

Επιπλέον, με την παρούσα εγκύκλιο, αποσαφηνίζεται ότι οι πολίτες που επιβιβάζονται σε κάθε είδους οδικό μεταφορικό μέσο ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, ΤΑΞΙ, Κ.Τ.Ε.Λ., εκμισθωμένα Ε.Ι.Χ. με οδηγό και ΙΧ, φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους και επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και την προβλεπόμενη βεβαίωση κίνησης (τύπου Α ή Β), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Εορτολόγιο – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.