ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ: Παραμονές της 25ης Μαρτίου και ως είθισται τρώμε μπακαλιάρο. Ένα ψάρι τόσο νόστιμο και θρεπτικό που σίγουρα αξίζει να το εντάξετε στο διατροφολόγιο της οικογένειάς σας. Αρέσει πολύ στα παιδιά αλλά σε εμάς τους μεγάλους γιατί στο μαγείρεμα του αναδεικνύεται όλη η τρυφερή του σάρκα αλλά και η ξεχωριστή του γεύση.

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είτε τον αγοράσετε παστό, είτε επιλέξετε τα φιλέτα του ένα είναι σίγουρο θα απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα. Άλλωστε, ο βακαλάος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ενώ αποτελεί φυσική πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12.

Μπακαλιάρος γιαχνί με πατάτες

800 γρ. παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος, κομμένος σε μεγάλες μπουκιές

1/2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 3 κουτ. σούπας επιπλέον για το σερβίρισμα

2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένες

3 – 4 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

4 – 5 μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
πιπέρι

Μπακαλιάρος σκορδαλιά-γιατί τρώμε – Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κομμάτια του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου σε μια πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με άφθονο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και τα τρίβουμε ελαφρώς με το χέρι. Αφήνουμε κατά μέρος.

Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό το πολύ.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά, για άλλα 5 – 6 λεπτά, ώσπου το μείγμα να αρχίσει να δένει.

Ρίχνουμε τις πατάτες και το πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το κρασί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.