Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στην Εθνική Σχολή της Βιέννης.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε αρχικά την χαρά του για την παρουσία των πολλών προσώπων παρά τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοιού COVID-19. Κατά δεύτερον, προσκάλεσε εκ νέου όλους να παραμείνουν ενωμένοι μέσα από την καθιερωμένη καθημερινή κοινή απογευματινή προσευχή και ιδιαιτέρως τους Διδασκομένους να μην αμελούν την βραδινή προσευχή στον Φύλακα Άγγελό τους.

Επίσης, τόνισε πέρα από την πνευματική εγρήγορση και την εμπιστοσύνη μας στον Μεγάλο Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριο ημών Ιησού Χριστό, και την σπουδαιότητα της τηρήσεως των αναγκαίων μέτρων υγιεινής από όλες κι όλους κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των μαθημάτων στην Εθνική μας Σχολή, χωρίς όμως να διακατέχονται από το συναίσθημα του φόβου και του πανικού.

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, διαβεβαίωσε τους Γονείς και τους Κηδεμόνες, ότι η Ιερά Μητρόπολη θα τους συμπαρασταθεί σε κάθε ενδεχόμενη δυσκολία και του νέου σχολικού έτους, αφού σκοπός της είναι η ατόφιος παράδοσις της ελληνικής γλώσσης και του ελληνικού πολιτισμού στις καθόλου γενεές της Διασποράς ευχόμενος σε όλες κι όλους ένα καλό και δημιουργικό σχολικό έτος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.