Παρότι εδώ και τρεις ημέρες ανακοινώθηκε, από τις αρχές των Σκοπίων, η απαγόρευση της κολύμβησης στη λίμνη Δοϊράνη- που είναι διαχωρισμένη από τα σύνορα Ελλάδας- Σκοπίων, στο νομό Κιλκίς- λόγω μόλυνσης των υδάτων, πραγματοποιήθηκε από την σκοπιανή πλευρά βάπτιση παιδιού.

Η οικογένεια Ζντραβέφσκι από τη Γευγελή αψήφησε την απαγόρευση από το υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική Επιθεώρηση και αποφάσισε το βάπτισμα του τρίτου παιδιού τους στη λίμνη, με την πεποίθηση ότι το νερό δεν είναι επιβλαβές στην υγεία του.

Επιπρόσθετα, ο τοπικός ιερέας πατήρ Γκεόργκι Σλάμκοφ, κάλεσε τους επισκέπτες να κολυμπήσουν χωρίς φόβο στα νερά της λίμνης, διατυπώνοντας την άποψη ότι τα νερά δεν έχουν καμία επίπτωση στην υγεία τους, αλλά δεν δικαιολόγησε την στάση του αυτή.

Ωστόσο, από ενδεικτικούς ελέγχους που έγιναν στα νερά της λίμνης διαπιστώθηκε η μόλυνση των υδάτων από απόβλητα του οικισμού της σκοπιανής Δοϊράνης και η λίμνη χαρακτηρίστηκε ως απαγορευμένη περιοχή για κολύμβηση.

Μάλιστα, ο τοπικός δήμος έχει τοποθετήσει ενδεικτικές πινακίδες για την ενημέρωση των επισκεπτών στις παραλίες τις λίμνες που αναφέρονται στη μόλυνση των υδάτων της λίμνης και στις άμεσες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, σημειώνει το δημοσίευμα.

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.