Ο Ερντογάν, όπως κάνει κάθε σοβαρός ηγέτης, πάντοτε, έτσι και τώρα, είχε μαζί του πλήθος επιχειρηματιών, με προκαθορισμένα ραντεβού με Αμερικανούς επιχειρηματίες. Κάτι που δεν κάνει φυσικά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, πιστός στην ιδεολογία του περί κρατικιστικής οικονομίας.

Πρόκειται για πονηριά, ή ήταν άδολη τοποθέτηση, αλλά ελλιπής; Για τις βολές που εκτοξεύτηκαν τα τελευταία 24ωρα από τους ΑΝΕΛ προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Τέρενς Κουίκ σημείωσε ότι συνεργάζεται άριστα μαζί του ως υφυπουργός του, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Και είπε: «Είναι ένας άνθρωπος που εντυπωσιάζει με την υπερεπάρκεια των γνώσεών του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ίσως από τους πιο διαβασμένους, το ομολογούν και κάποιοι από τους άλλους υπουργούς Εξωτερικών που συναντώ σε διάφορα φόρα, ότι «το μυαλό του είναι σκέτος σκληρός δίσκος»».

Δυσκολεύομαι να καταλάβω… Τον επαίνεσε τώρα ο Κουίκ τον Κοτζιά; Το πλεονέκτημα των πολιτικών είναι η ποσότητα γνώσεων, ή μήπως είναι ο τρόπος αξιοποίησής τους; Αν πράγματι ο Κουίκ θεωρεί ικανό πολιτικό τον Κοτζιά, γιατί δεν βρήκε να πει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τις δεκάδες -ίσως και εκατοντάδες- συναντήσεις που είχε μέχρι τώρα ο υπουργός με ομολόγους του;

Πλούτο γνώσεων έχει κι ένας βιβλιοθηκάριος, αλλά δεν τον κάνουμε υπουργό. Το αν έχει ικανότητες να πετύχει κάτι τις ωφέλιμο για τον τόπο είναι το κριτήριο. Και γι’ αυτό, ο Κουίκ δεν είπε τίποτε, μη έχοντας κάτι να πει. Αναρωτιέμαι όμως: Ο πλούτος γνώσεων αποτελεί κριτήριο ικανότητας και για τον αρχηγό του κόμματός του;

Βρέθηκε μητροπολίτης αντάρτης στα Σκόπια, και δεν υπακούει στην εντολή της Ιεράς συνόδου της σχισματικής Εκκλησίας «να κάνει τον Παπία» για το δημοψήφισμα, και κήρυξε στο εκκλησίασμα: «Να μποϊκοτάρουμε το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου. Ας μείνουμε στα σπίτια μας, ας τραγουδήσουμε «μακεδονικά» (σλαβικά) τραγούδια. Ακριβώς με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και την 1η Οκτωβρίου θα έχουμε με υπερηφάνεια ψηλά το κεφάλι».

Αυτά ανέφερε ο μητροπολίτης Αγαθάγγελος στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Κυρίλλου και Μεθοδίου στη πόλη Βέλες. Στην αρχή της ομιλίας του προς το ακροατήριο, είπε ότι ίσως είναι μία από τις τελευταίες στιγμές που οι πιστοί θα ακούν την επωνυμία «Μακεδονική» Ορθόδοξη Εκκλησία.

Έγραψα προχθές, ότι τους υποσχέθηκαν πως το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης θα προβεί στην αναγνώριση ως «Αυτοκέφαλη Εκκλησία Αχρίδας».

[Η σωστή έκφραση είναι «παριστάνει τον Παπία», ο οποίος ήταν Βυζαντινός αξιωματούχος και στις συσκέψεις του παλατιού σιωπούσε, και δεν έλεγε ούτε «ναι» ούτε «όχι», για να μη εκτεθεί.

Κι εμείς χωρίς σκέψη μεταβάλαμε τον Παπία σε… πάπια, λες και ζητήσαμε ποτέ από την πάπια να πάρει θέση κι αυτή αρνήθηκε. Μάλιστα κάποιοι, πιο… μορφωμένοι χρησιμοποιούν την φράση «ποιεί την νήσσα». Σύμφωνοι, δεν φταίει σε όλα ο Γαβρόγλου].

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.