Στις 3.30 τα ξημερώματα έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου ειδική πτήση από το Αντίγιαμαν της Τουρκίας με τις πρώτες 10 σορούς των μελών της τ/κ αποστολής βόλεϊ από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Πρόκειται για επτά μαθητές, δύο δασκάλους και έναν γονιό.

Όπως ανακοινώθηκε, στα κατεχόμενα αφίχθηκαν οι σοροί των: Ιμπραχίμ Γιακούλα (βοηθός διευθυντής), Παμίρ Κορουκλού (εκπαιδευτικός – προπονητής), η μητέρα Ντουϊγκού Μπαλσόι Καλαϊτζί και οι μαθητές: Φικρί Αρκάρ (αγόρι), Ντονούκ Ακίν (αγόρι), Αλπ Ακίν (αγόρι – αδερφός του Ντορούκκ), Οζγκιούρ Ιτσμέ (αγόρι), Λαβίν Καλαϊτζί (η κόρη της Ντουϊγκού), Ελβίν Τσιαβντίρ (κορίτσι), Καγιάν Σελίμ Ις (αγόρι).

Στο δίαυλο του αεροδρομίου πλήθους κόσμους περίμενε τα φέρετρα, όχι μόνοι οι οικογένειες και οι συγγενείς τους, αλλά και εκπρόσωποι αθλητικών οργανώσεων και πολλοί παίκτες βόλεϊ. Εκεί βρισκόταν και η τ/κ ηγεσία, ο Ερσίν Τατάρ, ο «πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, ο Τούρκος «πρέσβης», Μετίν Φεςϊζίογλου , ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, «υπουργοί» και «βουλευτές».

Ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου είπε χθες βράδυ ότι οι εργασίες των σωστικών συνεργείων στο ξενοδοχείο στο Αντίγιαμαν θα ολοκληρωθούν σε δύο μέρες.

Ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλουτσάι που βρίσκεται επίσης στο Αντίγιαμαν ανακοίνωσε ότι τα θύματα του σεισμού στο Αντίγιαμαν θα ταφούν σε ειδικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών απαρτίζονταν από 24 μαθητές, 4 εκπαιδευτικούς και 11 γονείς. Διασώθηκαν 4 άτομα την περασμένη Δευτέρα, ένας εκπαιδευτικός και τρεις γονείς.

Η «πρωθυπουργία» με ανακοίνωσή της δημοσιοποίησε ότι ο αριθμός των σορών που έχουν εντοπιστεί στα χαλάσματα του ξενοδοχείου Isias έφτασαν τις 16. Είχε ανακοινωθεί πως τα ονόματα δεν θα δίνονται στη δημοσιότητα παρά μετά από εξέταση DNA.

Ωστόσο, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι γνωστή η ταυτότητα των 14 από τους 16. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ακόμη μια μητέρα με την κόρη της, η Μουλκιγιέ και Αμπιντέ Νταγλί, ο ΟσμάνΤσιετίντας και ο Μερτ Νιγιαζί Τοπουκτσιούογλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.