Και νέα καταγγελία στην Αστυνομία υποβλήθηκε πρόσφατα και αφορά στο σκάνδαλο με την Μονή Αββακούμ.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι εκτός από την καταγγελία πολίτη για σεξουαλική παρενόχλησή του και την αυτεπάγγελτη έρευνα για την επίθεση που δέχεται γυναίκα στην αυλή της Μονής από μοναχό, διερευνάται και νέα υπόθεση.

Η νέα καταγγελία αφορά σε παρέμβαση σε μάρτυρα, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει στην Αστυνομία που διερευνά το σκάνδαλο και αφορά σε κατ’ ισχυρισμό επηρεασμό του.

Επί του παρόντος και επειδή τα πράγματα έχουν περιπλεχτεί με εκατέρωθεν καταγγελίες, δεν αναφέρεται οτιδήποτε άλλο, μέχρι να διερευνηθεί και αυτή η υπόθεση.

Όσον αφορά στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση προσώπου που απασχολήθηκε για ένα διάστημα στη Μονή και την επίθεση σε γυναίκα με ζώνη, αυτές βρίσκονται στο τελικό στάδιο διερεύνησης. Επίσης η πλευρά των μοναχών έχουν καταγγείλει και διαρροή καταθέσεων προς τα ΜΜΕ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, οι εξετάσεις όσον αφορά τα χρήματα που υπήρχαν συσσωρευμένα στη Μονή προχωρούν σε βάθος, ώστε να φανεί ποια ποσά δικαιολογούνταν από τους εράνους που έγιναν, τι δηλώθηκε στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών και να ξεκαθαρίσει το ποσό που παραμένει «ορφανό».

Ήδη, όπως έχουμε αποκαλύψει, η Αστυνομία προχώρησε πριν μια βδομάδα, στη δέσμευση ποσού πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ, με την υπόνοια ότι προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες.

Η πλευρά των εν αργία αρχιμανδριτών, παρόλο που κρατεί κλειστά τα χαρτιά της, εντούτοις διατείνεται ότι έχει αποδείξεις και εξηγήσεις για τα χρήματα που εντοπίστηκαν και θα τις δώσει όταν κληθεί από τους ανακριτές.

Παράλληλα τονίζεται ότι, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας είχε κάνει λόγο για «εξελίξεις που επίκεινται» εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακριτές θέλουν να διερευνήσουν πολύ προσεκτικά όλες τις πτυχές της υπόθεσης που αφορούν στις €807.000 που υπήρχαν στη Μονή, πριν προχωρήσουν σε δραστικά βήματα με την έκδοση ενταλμάτων.

Την ίδια ώρα, οι υποθέσεις που διερευνώνται και αφορούν στη Μονή είναι πάρα πολλές και οι έρευνες θα πάρουν σε βάθος χρόνο, γι’ αυτό και κάθε πτυχή που θα ολοκληρώνεται, θα τίθεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για οδηγίες.

Η Αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της προς τις δύο πλευρές για να φανεί τι διερευνά και μέχρι που έχει φτάσει στις 34 ημέρες ερευνών, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος.

Αυτό που αφήνεται να διαρρεύσει είναι πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται να προκύπτουν αδικήματα, ωστόσο όλα θα κριθούν στην ώρα τους.

Πάντως η πρόσφατη εκτενής τοποθέτηση του αρχιμανδρίτη Νεκτάριου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης θεωρείται από κάποιους εκτός από κίνηση για να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα καταλογίζονται στη Μονή και ενέργεια να μην ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά, στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.