Κατάθεση περιουσιακών στοιχείων, ζήτησαν από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐα, οι ανακριτές της Ιεράς Συνόδου, που διερευνούν το σκάνδαλο της Μονής Οσίου Αββακούμ.

Όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών των εν αργία μοναχών εναντίον του Μητροπολίτη, ότι κατέθεσαν χρήματα στον προσωπικό τραπεζικό του λογαριασμό, ζητήθηκε από τον ίδιο να καταθέσει και κατάσταση περιουσιακών στοιχείων.

Πιστοποιητικό από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας που δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος», ημερομηνίας 10 Απριλίου 2024, αναγράφει ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού, δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία.

Την ίδια ώρα, στο τελικό στάδιο βρίσκεται το ανακριτικό έργο, σχετικά με το εκκλησιαστικό μέρος της υπόθεσης. Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και οι έρευνες της Αστυνομίας, καθώς εκκρεμούν δύο υποθέσεις.

Η μία αφορά στην οικονομική πτυχή της υπόθεσης και συγκεκριμένα στο χρηματικό ποσό των 807.000 ευρώ που είχε εντοπιστεί σε χρηματοκιβώτιο στη Μονή.

Για την υπόθεση αυτή, εκκρεμεί διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, η οποία θα συνεχιστεί στις 28 Ιουνίου, μετά από την αίτηση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των μοναχών, για ακύρωση των ενταλμάτων δέσμευσης των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η δεύτερη σχετίζεται με τις καταγγελίες των μοναχών, κατά των ανθρώπων της Μητρόπολης, σε σχέση με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Μητρόπολη την 5η Μαρτίου.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, όλες οι υποθέσεις θα διαβιβαστούν στη Νομική Υπηρεσία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.