Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι εργάζονται για 16 ώρες την εβδομάδα κατ ελάχιστον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στο «Εργάνη».

Την Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗ για τις δηλώσεις αναστολών εργασίας για τον Μάιο.
Ενεργή θα παραμείνει και το καλοκαίρι η δυνατότητα υπαγωγής στο μέτρο των αναστολών εργασίας για μεγάλους πληττόμενους κλάδους, όπως η εστίαση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, οι μεταφορές, ίσως και ο τουρισμός. Οι εργαζόμενοι που θα υπαχθούν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ το μήνα.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για τις αναστολές Απριλίου θα πληρωθεί τη Δευτέρα 10 Μαΐου, καθώς η καταβολή του επιδόματος γίνεται το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Το υπόλοιπο του Δώρου Πάσχα αναμένεται να καταβληθεί έως τις 31 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πέμπτη 6 Μαΐου, το μεσημέρι άνοιξε η «ΕΡΓΑΝΗ» για να υποβάλουν οι εργαζόμενοι τις δηλώσεις αναστολής εργασίας τους για τον Μάιο.

Από τις 13 Μαΐου οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου.

Παράλληλα με τον «κόφτη» που έβαλε η κυβέρνηση στη μερική απασχόληση, 150.000 εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται λιγότερες από 4 ώρες ημερησίως, δεν θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι εργάζονται για 16 ώρες την εβδομάδα κατ ελάχιστον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στο «Εργάνη».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.