Μια μέρα μετά από όσα συνέβησαν χθες με την Εκκλησία της Κρήτης αλλά και την Εκκλησία της Ελλάδας, να συνεδριάζουν και να ανακοινώνουν τις θέσεις τους για την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης που ήρθε αργότερα, και πρακτικά κλείνει για τους ναούς για τους εκκλησιαζόμενους, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, για όσα έγιναν και τις δικές του απόψεις για όσα αλλάζουν.

Ο Σεβασμιότατος τόνισε πως η Θεία Λειτουργία είναι ταυτόσημη με την ύπαρξη και έννοια της Εκκλησίας, γιαυτό και η απόφαση που πήρε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος Κρήτης, ήταν να μην αποφασιστεί η αναστολή των λειτουργιών, αλλά να απαγορευτεί στους εκκλησιαζόμενους να παρευρίσκονται στους ναούς, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις λειτουργίες όπου είναι δυνατό από το διαδίκτυο ή τα ΜΜΕ.

Μια απόφαση την οποία, σχεδόν με τις ίδιες παραμέτρους, ανακοίνωσε αργότερα και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Όλα αυτά όμως άλλαξαν με την απόφαση του πρωθυπουργού να αναστείλει τις τέλεση των λειτουργιών, κάτι για το οποίο ο Μητροπολίτης ανέφερε πως η Εκκλησία, είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί και να υπακούσει, για το κοινό καλό.

Ο Σεβασμιότατος ανέφερε πως απέναντι στην πανδημία που βρισκόμαστε, πρέπει όλοι να συνεισφέρουν, και κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται από το σπίτι τους, αφού ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι υπαρκτός στις Εκκλησίες, με τον συγχρωτισμό πολλών ατόμων.

Πλέον, όλες οι λειτουργίες και οι χαιρετισμοί δεν θα πραγματοποιούνται, όμως οι ναοί θα είναι ανοιχτοί ώστε ο καθένας να προσεύχεται μόνος του, ενώ ο Σεβασμιότατος τόνισε πως σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί και την οποία έχει πληροφορηθεί, στους ναούς θα ισχύουν οι περιορισμοί που ισχύουν σε κάθε χώρο, δηλαδή είσοδος ενός ατόμου ανά 10 τετραγωνικά τηρώντας αποστάσεις ο ένας από τον άλλο δύο μέτρων.

Παράλληλα ανέφερε πως τα μνημόσυνα μπορούν να τελούνται με λίγους συγγενείς, χωρίς παρουσία κόσμου και εκτός εκκλησιών, ενώ οι κηδείες θα γίνονται εντός ναών αλλά με περιορισμένο κόσμο.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας έκανε δημόσια έκκληση στον κόσμο να μείνει στο σπίτι του, αναφέροντας πως το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, στέλνοντας μήνυμα στον καθένα να μην χάσει την ελπίδα του, να έχει υπομονή και να βρει την ευκαιρία να στραφεί στο Θεό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.