Το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης του Θεανθρώπου, έζησαν το πρωί χιλιάδες πολίτες ανά το παγκύπριο, στους Ιερούς Ναούς.

Ιερείς έψαλλαν το «Ανάστα ο Κύριος», με τους πιστούς να χτυπούν τους σκάμνους, αναπαριστώντας τον σεισμό που είχε προκληθεί κατά την Ανάσταση του Χριστού.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ξεχώρισε η Ανάσταση που έκανε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι, ο πάτερ Ηρακλείδιος, ο οποίος με «εκατοστάρι» διένυσε σε 17 δευτερόλεπτα το ναό.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ευρύχου, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος πέταξε δάφνες για την Ανάσταση του Χριστού, αλλά και τον δίσκο που κρατούσε.

Την ίδια ώρα, στον συνοικισμό Αγίου Αθανασίου, ο πάτερ Ηλίας, έψαλλε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, ευχόμενος την ελευθερία της πατρίδας μας.

To ίδιο συνέβη και σε άλλους και σε άλλους Ιερούς Ναούς, όπως σε αυτόν των Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα.

Με ιδιαίτερο τρόπο γιορτάστηκε η πρώτη Ανάσταση στην κοινότητα Καλαβασού και πιο συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Χριστίνας Κυριάκου, Ιερείς και πιστοί γιόρτασαν την Ανάσταση κρατώντας στα χέρια σημαίες και λάβαρα, τρέχοντας γύρω γύρω στην εκκλησία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.