ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ζημιές.

Σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου, και συγκεκριμένα 53 χιλιόμετρα δυτικά της Κυπαρισσίες, στις 00:39 της Κυριακής.

Η δόνηση έγινε αισθητή, ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, μόλις στα 3,5 χιλιόμετρα.

Τι πρέπει να κάνεις ΑΠΟ ΤΩΡΑ: Προετοιμάσου

Ενημερώσου για τον σεισμό, τη σεισμικότητα της περιοχής και τα μέτρα προστασίας.

Συζήτησε με τα μέλη της οικογένειάς σου και επισήμανε ποια είναι τα κατάλληλα σημεία προφύλαξής σου ανά χώρο, πώς κλείνει ο γενικός διακόπτης του ηλεκτρικού ρεύματος, ποια είναι τα χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112), ποιος είναι ο κοντινός ασφαλής χώρος που θα καταφύγετε και θα συναντηθείτε μετά από ένα σεισμό.

Εφοδιάσου με μερικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως φαρμακείο, φορητό ραδιόφωνο, φακό, κ.λπ.

Μερίμνησε ώστε να είναι ασφαλές το σπίτι σου. Επισήμανε επικινδυνότητες και προσπάθησε να τις μειώσεις. Τοποθέτησε σε χαμηλά ράφια τα βαριά ή εύθραυστα αντικείμενα. Στήριξε κατάλληλα τα ογκώδη έπιπλα, τα φωτιστικά, τους ανεμιστήρες οροφής κ.ά..

Μην κρεμάς βαριά αντικείμενα στους τοίχους πάνω από τα κρεβάτια. Διόρθωσε τώρα βλάβες που τυχόν υπάρχουν στο κτίριο π.χ. διαρροές, ρωγμές.
Λάβε μέρος σε ασκήσεις ετοιμότητας.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.