ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ : Σύμφωνα με τους σεισμολόγους πρόκειται για μετασεισμούς του μεγάλου σεισμού 5,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την περιοχή το πρωί της Κυριακής. Δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές ή θύματα.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ : Σεισμική ακολουθία με τουλάχιστον 5 σεισμούς μεταξύ 4 και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε μεταξύ 11 και 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ιράν.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους πρόκειται για μετασεισμούς του μεγάλου σεισμού 5,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την περιοχή το πρωί της Κυριακής. Δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές ή θύματα.

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που πλήττει συχνά την Ελλάδα και άλλες χώρες του πλανήτη.

Οι περισσότεροι σεισμοί που γεννιούνται στη χώρα μας δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο μερικοί είναι πολύ ισχυροί και έχουν επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο δομημένο περιβάλλον.

Προετοιμάσου από τώρα, για να μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια του σεισμού και να έχεις την κατάλληλη αντισεισμική συμπεριφορά μετά το σεισμό.

Σκύψε, καλύψου κάτω από ένα γερό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο) και κράτησε με το χέρια σου το πόδι του.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλο σκύψε στο μέσον του δωματίου μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σου και προστάτευσε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σου.

Απομακρύνσου από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, φεγγίτες ή γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σε τραυματίσουν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.