Ισχυρός σεισμός της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 31 χλμ Δυτικά Βορειοδυτικά της Νισύρου και εστιακό βάθος 150 χλμ. Αρχικά, σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του... Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός υπολογίστηκε σε 4,9 Ρίχτερ, ωστόσο αργότερα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω και συγκεκριμένα στα 5,2 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί και την ευρύτερη περιοχή.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ : Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον σεισμό στη Νίσυρο- Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό . Όπως διευκρίνισε, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5.3 Ρίχτερ και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. “Το μέγεθος είναι χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε μια περιοχή χωρίς σεισμική δραστηριότητα” σχολίασε.

Τον σεισμό που έγινε αισθητός στα Δωδεκάνησα, σχολίασε μέσα από την σελίδα του στο Facebook, ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας. “Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 2.05 μ.μ με επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νισύρου και Κω.

Ο σεισμός ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο και έχει το χαρακτηριστικό μεγάλο εστιακό βάθος της τάξης των 150 km. Αυτοί οι σεισμοί συνήθως δεν δημιουργούν μετασεισμικές ακολουθίες και παρακολουθούμε ενόργανα το φαινόμενο στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Ε.Α.Α με επιστημονικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη του” αναφέρει…

Αρχικά, σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του… Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός υπολογίστηκε σε 4,9 Ρίχτερ, ωστόσο αργότερα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω και συγκεκριμένα στα 5,2 Ρίχτερ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.