ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Θλίψη προκαλούν οι εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός των 5.1 της κλίμακας ρίχτερ σε ορεινά χωριά της Καρδίτσας με αποτέλεσμα την φθορά Ιερών Ησυχαστηρίων και Ναών. Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αφού πρώτα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς θα ανακοινώσει δράσεις για αποκατάσταση των φθορών.

Οι σοβαρότερες ζημιές, έως τώρα, καταγράφονται στα μνημεία της περιοχής.

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε ο σεισμός στο μοναστήρι «Κοίμηση της Θεοτόκου» Ανθηρού, τους ενοριακούς ναούς Καρυάς και Κουμπουριανών, την Ιερά Μονή Σπηλιάς, την Αγία Παρασκευή στα Καμπουρέικα Πετρίλου.

Στις επόμενες μέρες, όταν επεκταθεί ο έλεγχος και στα υπόλοιπαμνημεία της περιοχής,θα διαπιστώσουμε την συνολική ζημιά που προκάλεσε ο σεισμός και υπέστησαν αυτά τα μνημεία.

Τις επόμενες μέρες θα δοθούν οδηγίες στους κατοίκους για το τρόπο που θα δηλώσουν τις ζημιές στις οικίες τους και στην οικοσκευή.

Θα διανεμηθούν και τα κατάλληλα έντυπα που θα συμπληρώνουν ώστε να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος για την ανθεκτικότητα των κτισμάτων.

Το πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τη θολότητα των νερών, άρχισε να αποκαθίσταται και να ηρεμεί σιγά – σιγά το φαινόμενο.

Ο δήμος Αργιθέας, παρακολουθεί από κοντά το φαινόμενο και μόλις αποκατασταθεί πλήρως θα προχωρήσει στους κατάλληλους ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφικό υλικό από τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στην Καρδίτσα στο άρθρο Σεισμός ΤΩΡΑ: Σοβαρές ζημιές σε Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου, Μονή Σπηλιάς και Ναούς.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.