ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην Αρναία το επίκεντρο του σεισμού που έγινε αισθητός σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το Σεισμολογικό του ΑΠΘ, ο σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:02 10 χλμ βορειοδυτικά της Αρναίας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος μόλις 5χλμ.

Μετασεισμοί χαμηλής ισχύος παρατηρούνται τώρα χωρίς όμως να υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σεισμός – Τρόποι προφύλαξης πριν το σεισμό

Ενημερώσου για τον σεισμό, τη σεισμικότητα της περιοχής και τα μέτρα προστασίας.

Συζήτησε με τα μέλη της οικογένειάς σου και επισήμανε ποια είναι τα κατάλληλα σημεία προφύλαξής σου ανά χώρο, πώς κλείνει ο γενικός διακόπτης του ηλεκτρικού ρεύματος, ποια είναι τα χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112), ποιος είναι ο κοντινός ασφαλής χώρος που θα καταφύγετε και θα συναντηθείτε μετά από ένα σεισμό.

Εφοδιάσου με μερικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως φαρμακείο, φορητό ραδιόφωνο, φακό, κ.λπ.

Μερίμνησε ώστε να είναι ασφαλές το σπίτι σου. Επισήμανε επικινδυνότητες και προσπάθησε να τις μειώσεις.

Τοποθέτησε σε χαμηλά ράφια τα βαριά ή εύθραυστα αντικείμενα. Στήριξε κατάλληλα τα ογκώδη έπιπλα, τα φωτιστικά, τους ανεμιστήρες οροφής κ.ά..

Μην κρεμάς βαριά αντικείμενα στους τοίχους πάνω από τα κρεβάτια. Διόρθωσε βλάβες που τυχόν υπάρχουν στο κτίριο π.χ. διαρροές, ρωγμές.
Λάβε μέρος σε ασκήσεις ετοιμότητας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.