ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Σεισμός καταγράφηκε στο Γαλαξίδι πριν λίγες ώρες και έντονη ανησυχία υπάρχει τώρα στους επιστήμονες. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Άκης Τσελέντης μιλώντας στα μέσα για τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι ανέφερε ότι η εξέλιξη του φαινομένου θα παρακολουθείται τα επόμενα 24ωρα συμπληρώνοντας ότι εύχεται να είναι το κύριο σεισμικό γεγονός.

Ο σεισμός στο Γαλαξίδι είναι εντός του πλαισίου των όσων είχαν πει ο ίδιος, ο κ. Χουλιάρας και ο καθηγητής Βαρώτσος κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως ο Άκης Τσελέντης, με βάση σήμα της ομάδας ΒΑΝ, είχε πει τον Φεβρουάριο πως υπάρχει 80% πιθανότητα για σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα.

Ο κ. Τσελέντης συνέστησε ψυχραιμία λέγοντας πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να φοβούνται αλλά να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα τα οποία τα ξέρουνε.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική εξαιτίας της «κατευθυντικότητας των σεισμικών κυμάτων», καθώς όπως εξήγησε τα ρήγματα στον Κορυνθιακό κόλπο έχουν μία κατευθυντικότητα από τη δύση προς την ανατολή.

«Συνεπώς έχουμε έντονη αισθητότητα στην Αττική αλλά και στην Κόρινθο», πρόσθεσε ο κ.Λέκκας.

«Δεν υπάρχει τώρα λόγος ανησύχιας. Και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου για να δούμε ακριβώς τι προοπτικές διαγράφονται πάνω στο θέμα αυτό», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.