ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Πως καταγράφηκε τώρα ο σεισμός στην Κρήτη όπως κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου -που είναι εγκατεστημένος στο Ηράκλειο.

Σεισμός μεγέθους 5,2R σημειώθηκε στις 7.40 π.μ. στην Κρήτη σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 23 χλμ. δυτικά – βορειοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό της βάθος στα 66 χλμ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη.

Δεν είναι επιφανειακός σεισμός, αλλά με μεγάλο εστιακό βάθος” – δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς όπως είπε, εάν επαληθευτεί το εστιακό βάθος, δεν θα αναμένουμε πολλούς μετασεισμούς.

Στην υπόγεια επιφάνεια μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής, ο σεισμός” – είπε τώρα στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, εξηγώντας ότι έγινε αισθητός στην Κρήτη και ακόμη και στο νότιο Αιγαίο, σε μικρότερο βαθμό.

Όπως είπε, ήταν ο κύριος σεισμός και ως τώρα δεν έχει καταγραφεί μετασεισμός.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του σεισμού στην Κρήτη με αυτόν της Αθήνας, προ ημερών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.