ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Παρά το μικρό του μέγεθος, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα ασιθητός στην ευρύτερη περιοχή εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους αλλά και το ότι το επίκεντρο του εντοπίστηκε κοντά σε κατοικούμενες περιοχές.

Σεισμός ΤΩΡΑ Αθήνα: Σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (14/3) κοντά στην περιοχή του Λαυρίου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 00:53 της Κυριακής. Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 2,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 16χλμ βορειοδυτικά του Λαυρίου, ενώ το επίκεντρο υπολογίζεται στα 5χλμ.

Σημειώνεται ότι παρά το μικρό του μέγεθος, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα ασιθητός στην ευρύτερη περιοχή εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους αλλά και το ότι το επίκεντρο του εντοπίστηκε κοντά σε κατοικούμενες περιοχές.

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που πλήττει συχνά την Ελλάδα και άλλες χώρες του πλανήτη. Οι περισσότεροι σεισμοί που γεννιούνται στη χώρα μας δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο μερικοί είναι πολύ ισχυροί και έχουν επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο δομημένο περιβάλλον.

Προετοιμάσου από τώρα, για να μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια του σεισμού και να έχεις την κατάλληλη αντισεισμική συμπεριφορά μετά το σεισμό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.