ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Ισχυρός σεισμός καταγράφηκε πριν λίγη ώρα στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα κοντά στη Μεθώνη. Ο σεισμός ηταν μεγέθους 5.2 της κλίμακας ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί μαρτυρίες για ζημιές από τον σεισμό. Νέος μετασεισμός ακολούθησε έπειτα από λίγη ώρα μεγέθους 3.2 ρίχτερ.

Σεισμός μεγέθους 5,2 της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο EMCS, σημειώθηκε στις 13:21 στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου, 42 χιλιόμετρα από τους Γαργαλιάνους, και 83 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Αρχικά η μέτρηση ήταν 5,4.

Ωστόσο, η πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είναι διαφορετική, δίνοντας τον σεισμό στα 4,6 ρίχτερ στη Μεσσηνία.

Να σημειωθεί ότι 8 λεπτά μετά έγινε μετασεισμός 3,2 ρίχτερ.

Σεισμός τώρα – οδηγίες προφύλαξης

Τι πρέπει να κάνεις ΜΕΤΑ τον σεισμό: Εφάρμοσε το προσεισμικό σχέδιο σου.
1. Εκκένωσε το κτίριο από το κλιμακοστάσιο, αφού πρώτα κλείσεις τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του νερού, φορέσεις κατάλληλα για την εποχή ρούχα και παπούτσια και πάρεις μαζί σου τα εφόδια έκτακτης ανάγκης που θεωρείς απαραίτητα.

2. Προσπάθησε να μην χρησιμοποιήσεις άσκοπα το τηλέφωνό σου ή το αυτοκίνητό σου. Οι γραμμές τηλεφωνίας πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία και οι οδικοί άξονες πρέπει να είναι ελεύθεροι.

3. Κατάφυγε στον προεπιλεγμένο ανοιχτό, κοντινό, ασφαλή χώρο (πάρκο, πλατεία κ.λπ.), μακριά από τις προσόψεις των κτιρίων ή άλλα επικίνδυνα σημεία.

4. Περίμενε μετασεισμούς. Οι μετασεισμοί που ακολουθούν έναν ισχυρό σεισμό μπορεί να προξενήσουν επίσης βλάβες στα κτίρια.

5. Βοήθησε συνανθρώπους σου που έχουν ανάγκη. Μην μετακινήσεις βαριά τραυματισμένους, παρά μόνο αν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν περισσότερο. Ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική: 199, Ε.Κ.Α.Β.: 166).

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.