ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Στη Ζάκυνθο έφτασε το μεσημέρι με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, την ειδική γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Φωτεινή Παντιώρα, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με σκοπό να αναλυθεί ο σεισμός.

Στη Ζάκυνθο έφτασε κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ), για τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια και την καταγραφή των ζημιών από τον σεισμό.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την Προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου, παρουσία του Βουλευτή Σταυρου Κοντονή, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, της ειδικής γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Φωτεινή Παντιώρα, του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα ο σεισμός εξελίσσεται ικανοποιητικά και αυτό που αναμένεται είναι η εκδήλωση μετασεισμού της τάξεως των 5,8 Βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία καθώς πρόκειται για δόνηση 300 μικρότερη από αυτή που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα. για αυτό και η κατάσταση επιφυλακής.

Η ανταπόκριση των κτηρίων κρίνεται ικανοποιητική πέρα από μεμονωμένες επιφανειακές ζημιές, ενώ υπάρχουν προβλήματα κατολισθήσεων σε Κρυονέρι , Παναγούλα αλλά και το Κάστρο της Μπόχαλης.

Η ζημιά στο Καστρομονάστηρο στα Στροφάδια περιορίζεται τώρα ευτυχώς σε ένα μικρό τμήμα κοντά στην είσοδο, ενώ κλιμάκιο μηχανικών του ΥΕΝ θα αποτυπώσει την καθίζηση στο λιμάνι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.