ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες έναν ισχυρό μετασεισμό μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ σύμφωνα με τον κ. Λέκκα. Διαβεβαίωσε, δε, ότι αυτή η εξέλιξη είναι φυσιολογική.

«Η Αθήνα άντεξε και πάλι. Το 80% των κτηρίων αντέχει σε μεγάλους σεισμούς. Υπάρχουν βέβαια και τα παραδοσιακά και ιστορικά κτήρια που θέλουν προσοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν ανάμεσα στους ειδικούς μετά τον σεισμό των 5,1R ο καθηγητής Γεωλογίας επεσήμανε ότι υπάρχει ομοφωνία και σύμπραξη στις δύσκολες αυτές στιγμές από ολόκληρο τον κλάδο.
Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, υπάρχουν δύο μεμονωμένες περιπτώσεις που «διαχρονικά εδώ και 30 χρόνια είναι στην αντίθετη πλευρά, με την άποψή τους εντούτοις να συγκλίνει».

«Όλοι εμείς έχουμε ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο» κατέληξε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καλώντας όλους τους σεισμολόγους να επιδείξουν την αντίστοιχη κοινωνική ευθύνη.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Σχετικά με τη στατικότητα και την ασφάλεια των κτηρίων στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι τα περισσότερα κτήρια έχουν αντοχή σε μεγάλου μεγέθους σεισμούς.

Ο καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης εξαπέλυσε το Σάββατο σοβαρές καταγγελίες εναντίον του ΟΑΣΠ λέγοντας πως «αν δεν ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα πράγματα θα ήταν βαριά» και ότι «ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε τον ρόλο του».

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί δεν κλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους – δεν τους κατονόμασε – που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.