Πρόκειται για τον πέμπτο σεισμό, από το βράδυ του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή της Νισύρου. Από τις 22:57 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και σήμερα το μεσημέρι στις 12:14, έχουν καταγραφεί πέντε σεισμικές δονήσεις άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας: «Θεωρώ ότι έχει αποσβεστεί η ενέργεια που υπήρχε» – Συνεχίζονται και σήμερα οι σεισμικές δονήσεις στο θαλάσσιο χώρο νότια-νοτιοδυτικά της Νισύρου, 4,6 Ρίχτερ νότια νοτιοδυτικά του νησιού, στις 12:14, το μεσημέρι της Κυριακής
Πέντε σεισμικές δονήσεις άνω των τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έχει καταγράψει από το βράδυ του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή της Νισύρου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η τελευταία σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ώρα 12:14 στη Νίσυρο.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 31 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Νισύρου, με εστιακό βάθος στα 6,5 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για τον πέμπτο σεισμό, από το βράδυ του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή της Νισύρου. Από τις 22:57 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και σήμερα το μεσημέρι στις 12:14, έχουν καταγραφεί πέντε σεισμικές δονήσεις άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα,

Νωρίτερα σήμερα, στις 08:12, καταγράφηκε σεισμός μεγέθους, 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Νισύρου, ενώ είχε προηγηθεί στις 07:31, ο ισχυρότερος: ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου.

Ακόμη δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,7 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχαν καταγραφεί στις 22:57 του Σαββάτου και στις 02:25 σήμερα Κυριακή, αντίστοιχα 26 και 27 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του νησιού.

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας

«Ο σεισμός ήταν έντονα αισθητός στη Νίσυρο και την Τήλο. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ ότι πλέον έχει αποσβεστεί η ενέργεια η οποία υπήρχε», δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ αναφερόμενος για τις συνεχείς, σεισμικές, δονήσεις που αναστάτωσαν τους κατοίκους στα δύο αυτά νησιά.

«Η σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νισύρου και Τήλου έχει αρχίσει εδώ και δύο μήνες περίπου. Έχει δώσει έναν σεισμό της τάξεως των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πριν από ένα μήνα και ξαφνικά χθες το βράδυ από τις 23.30 άρχισε μια νέα σεισμική ακολουθία με σεισμούς των 5,6 βαθμών. Σήμερα το πρωί κορυφώθηκε αυτή η σεισμική ακολουθία με έναν σεισμό των 5,3 βαθμών, στην ίδια θαλάσσια περιοχή», δήλωσε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.