ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.21 το μεσημέρι με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πύλου. Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πύλου. Μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί μαρτυρίες για ζημιές από τον σεισμό.

Mετασεισμός 3,2 ρίχτερ ακολούθησε λίγα λεπτά μετά τον πρώτο βασικό σεισμό των 5.2 ρίχτερ στη Μεσσηνία.

Σεισμός μεγέθους 5,2 της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο EMCS, σημειώθηκε στις 13:21 στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου, 42 χιλιόμετρα από τους Γαργαλιάνους, και 83 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Αρχικά η μέτρηση ήταν 5,4. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές.

Η πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είναι διαφορετική, δίνοντας τον σεισμό στα 4,6 ρίχτερ.

Σεισμός τώρα – Οδηγίες κατά το σεισμό

Μείνε στο χώρο που βρίσκεσαι και διατήρησε την ψυχραιμία σου.

Σκύψε, καλύψου κάτω από ένα γερό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο) και κράτησε με το χέρια σου το πόδι του.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλο σκύψε τώρα στο μέσον του δωματίου μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σου και προστάτευσε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σου.

Απομακρύνσου από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, φεγγίτες ή γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σε τραυματίσουν.

Eάν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο:

Απομακρύνσου από τις προσόψεις των κτιρίων, στύλους με ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα επικίνδυνα σημεία (όσο αυτό είναι δυνατόν) και προφυλάξου κατάλληλα.

Απομακρύνσου από την ακτή. Ύστερα από ισχυρό σεισμό μπορεί να δημιουργηθούν θαλάσσια κύματα βαρύτητας (tsunamis).

Μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου, και στάθμευσε στο πιο κοντινό, ασφαλές σημείο, μακριά από προσόψεις κτιρίων, αερογέφυρες, ηλεκτροφόρα καλώδια κ.ά.. Φρόντισε να μην εμποδίζεις την κυκλοφορία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.