ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ : Να σημειωθεί ότι το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου με το ίδιο επίσης επίκεντρο είχε καταγραφεί ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ LIVE : Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 15,6 χιλιόμετρα.

O μεγάλος καταστροφικός σεισμός των 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Σεισμική δόνηση στην περιοχή της Μανισά – Δείτε το επίκεντρο

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε έγινε στις 13.16′ το μεσημέρι.

H δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά τμήματα των νησιών Λέσβου και Χίου. Πρόκειται για την πρώτη μέτρηση του σεισμού από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το οποίο προσδιορίζει το επίκεντρο του σεισμού στην περιοχή της Μαγνησίας (Μανισά) στα 112 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης με εστιακό βάθος στα 15,6 χιλιόμετρα.

Ας σημειωθεί ότι το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου με το ίδιο επίσης επίκεντρο είχε καταγραφεί ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

Με δυο δορυφορικές απεικονίσεις ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας παρουσίασε το μήκος της εδαφικής διάρρηξης του ρήγματος που έδωσε τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.

Παράλληλα ο κ. Χουλιάρας έκανε γνωστό πως το σχολικό σεισμογραφικό δίκτυο SNAC στο οποίο συμμετέχουν και πολλά σχολεία από την Ελλάδα βοηθά με τα στοιχεία του στην παρακολούθηση του φαινομένου στην Τουρκία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.