Η τροχαία έχει ανακοινώσει ήδη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν κυρίως την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους και συγκεκριμένα.

Σε υψηλή επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία σήμερα στη Θεσσαλονίκη καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου από ολόκληρη τη χώρα.

Η κινητοποίηση του αναρχικού χώρου έρχεται ως οργανωμένη μορφή αντίδρασης στην πρόσφατη εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, της 2ης κατάληψης εντός του Ιδρύματος που είχε την ίδια τύχη αλλά και σε μια σειρά άλλων επεμβάσεων της αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Υπό των φόβο επεισοδίων, στη Θεσσαλονίκη θα έρθουν αστυνομικές δυνάμεις και από την Περιφέρεια προκειμένου να συνδράμουν ανάλογα με τον μέγεθος της συγκέντρωσης, ενώ σε επιχειρησιακή ετοιμότητα θα υπάρχει και ελικόπτερο προκειμένου να δώσει εφόσον χρειαστεί εικόνα από ψηλά αλλά και το υδροφόρο όχημα της αστυνομίας, η Αύρα, που χρησιμοποιήθηκε στα επεισόδια της επετείου για το Πολυτεχνείο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η τροχαία έχει ανακοινώσει ήδη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν κυρίως την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους και συγκεκριμένα:

Από 06.00 σήμερα το πρωί έως τα μεσάνυχτα  δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:
 
Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Εγνατία, στο τμήμα της από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι οδό Εθνικής Αμύνης.

Αγγελάκη, στο τμήμα της από την οδό Αλεξ. Σβώλου μέχρι την οδό Εγνατία.

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

Ανησυχία στον εμπορικό κόσμο

Προβληματισμός επικρατεί στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την αυριανή συγκέντρωση και τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων.

Για τον λόγο αυτόν η διοίκηση του ΕΣΘ εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προστασίας προς τους καταστηματάρχες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατόπιν πληροφόρησης που έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σας γνωρίζουμε ότι, το προσεχές Σάββατο (15/01/2022) ώρα 13:00, στην πλατεία Καμάρας, με πρωτοβουλία ατόμων του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου της πόλης μας, και με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» του Α.Π.Θ. που έλαβε χώρα την 31-12-2021, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – πορεία «αλληλεγγύης στις καταλήψεις», η οποία θα έχει «Πανελλαδικό» χαρακτήρα.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσ/νίκης (Γ.Α.Δ.Θ.), στο πλαίσιο της κύριας αποστολής τους για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, θα λάβουν τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα με σκοπό την αποτροπή εκδήλωσης εκνόμων ενεργειών ή εν γένει αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και με σκοπό την αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας, παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους, με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα.

Ακολούθως, προτείνονται στα μέλη μας τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για εκείνη τη μέρα:

1. Απομακρύνετε πάσης φύσεων υλικά ή απορρίμματα βρίσκονται μπροστά στα καταστήματα, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν από διαδηλωτές και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές

2. Ενεργοποιήστε τα στόρια ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

3. Ανεβάστε τις τέντες των καταστημάτων σας.
Τα παραπάνω αποτελούν γενικές συμβουλές για την ασφάλεια όλων με σκοπό να αποτρέψουν ή να προλάβουν ανεπιθύμητες ενέργειες εις βάρος των επιχειρήσεων αλλά και για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκληθούν εγκληματικές ενέργειες».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.