ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ : Ο σεισμός χαρακτηρίζεται ασθενής και σημειώθηκε στις 13:22 ενώ 13 λεπτά αργότερα ακολούθησε μια δόνηση μεγέθους 3,5 Ρίχτερ από την ίδια περιοχή.

Σεισμός 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κρήτη.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Σητείας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός χαρακτηρίζεται ασθενής και σημειώθηκε στις 13:22 ενώ 13 λεπτά αργότερα ακολούθησε μια δόνηση μεγέθους 3,5 Ρίχτερ από την ίδια περιοχή.

To εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 20,5χλμ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 8χλμ. ανατολικά της Σητείας θα έχουμε δραστηριότητα αλλά με μικρότερους σεισμούς.

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από δέντρα, πινακίδες, κτίρια, ηλεκτρικά καλώδια και κολώνες.

Εάν βαδίζετε σε πεζοδρόμιο κοντά σε κτίρια, προχωρήστε προς την είσοδο του πλησιέστερου, για να προστατευτείτε από τα διάφορα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν, όπως τούβλα, γυαλιά, σοβάδες, κ.α.

Εάν οδηγείτε, σταματήστε στην άκρη του δρόμου. Αποφύγετε τις διασταυρώσεις, τις γραμμές μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες πηγές κινδύνου. Παραμείνετε μέσα στο όχημα μέχρι να σταματήσει η δόνηση.

Εάν βρίσκεστε σε μεγάλα καταστήματα με πολύ κόσμο ή σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού, μη σπεύσετε προς τις εξόδους. Απομακρυνθείτε από ράφια με αντικείμενα που μπορούν να πέσουν.

Εάν βρίσκεστε σε αναπηρική καρέκλα, μην προσπαθήσετε να σηκωθείτε. Μετακινηθείτε σε σημείο που μπορείτε να προφυλαχθείτε εφόσον αυτό είναι δυνατό, ασφαλίστε τους τροχούς και προστατέψετε το κεφάλι με τα χέρια σας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.