Η απόφαση αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παρότι αρχικά είχε αποφασιστεί να κλείσουν για 48 ώρες, τελικά αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά για Πέμπτη, Παρασκευή.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στο νομό Ηρακλείου ώθησε την Περιφέρεια Κρήτης να κρατήσει κλειστά τα σχολεία τόσο την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, όσο και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης προχώρησε στην συγκεκριμένη απόφαση καθώς συνεχίζει να υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι έλεγχοι των σχολικών μονάδων από τα αρμόδια συνεργεία προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν υπάρχουν ζημιές από τους σεισμούς των προηγούμενων ημερών.

Η απόφαση αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σεισμός στην Κρήτη: «Στο Αρκαλοχώρι μόνο τα νηπιαγωγεία γλίτωσαν. Γυμνάσιο, λύκειο, ΕΠΑΛ και δημοτικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν» είπε ο περιφερειακός διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου
Μεγάλος είναι ο αριθμός των σχολείων στα οποία έχουν καταγραφεί ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού έντασης 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου έχει 380 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας ενημέρωσε όλους τους διευθυντές να επισκεφθούν το σχολείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μετά το φονικό σεισμό.

Από τους 380 απάντησαν 187 διευθυντές με τους υπόλοιπους να μην έχουν ακόμα ελέγξει το χώρο.

«Από τα 187 σχολεία διαπιστώθηκε πως στα 89 υπάρχουν προβλήματα, σε άλλα σοβαρότερα σε άλλα μικρότερα», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, στο cretapost.gr.

«Υπάρχουν σχολεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Έχουν σοβαρά προβλήματα. Μπορεί ο σκελετός να μην έχει επηρεαστεί αλλά χρειάζονται αναστύλωση», είπε.

«Αυτό που ζήσαμε δεν το έχουμε ξαναδεί. Στο Αρκαλοχώρι μόνο τα νηπιαγωγεία γλίτωσαν. Γυμνάσιο, λύκειο, ΕΠΑΛ και δημοτικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Το ίδιο και στο Καστέλι όπου γυμνάσιο και λύκειο έχουν σοβαρά προβλήματα. Μόνο το δημοτικό είναι εντάξει», επισήμανε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.