ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός στη Δυτική Μακεδονία, είχε επίκεντρο 48 χλμ. βορειοδυτικά της Καστοριάς και εστιακό βάθος 10 χλμ. Όλες οι ειδήσεις τώρα.

Nέος πολύ αισθητός σεισμός 4,9 ρίχτερ στα σύνορα με την Αλβανία – 11 σειμοί μέσα σε 2,5 ώρες

Έπειτα από 10 συνεχόμενους σεισμούς που σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου 1 Ιουνίου 2019 στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και 2,5 ώρες μετά από τη σεισμική δόνηση των 5 ρίχτερ, ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 4,9 ρίχτερ σημειώθηκε στην ίδια περιοχή της Κορυτσάς.

«Εκδηλώθηκε ένα μπαράζ δονήσεων εκτός Ελλάδας που άρχισε στην περιοχή της Αλβανίας.

Στις 6:33 εκδηλώθηκε ένας σεισμός της τάξεως των 5 βαθμών στην Κορυτσά, λίγο μετά τα ελληνικά σύνορα. Ακολουθήθηκε από έξι σεισμούς μικρότερου μεγέθους. Έχουμε συσσωρευμένη δραστηριότητα μέσα σε τρεις ώρες.

Και παράλληλη με τη δραστηριότητα στον αλβανικό χώρο έχουμε και δραστηριότητα μεταξύ Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων. Έξι λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε σεισμός 4,7 βαθμών στην περιοχή μεταξύ Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων».

«Προσπαθούμε να δούμε αν η μια δόνηση επηρεάζει την άλλη, αλλά δεν είναι σαφές ακόμα. Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη είναι αρκετά μακριά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησύχιας» τόνισε.

«Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, είμαστε σε πλήρη επιτηρηση της περιοχής. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Τέσσερις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί του Σαββάτου στην Αλβανία και την Καστοριά.

Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 06:26, 47 χλμ. Δυτικά της Καστοριάς με επίκεντρο την Αλβανία, με μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Ακολούθησε μετασεισμός στις 6:42, 3,4 Ρίχτερ, 37 χλμ. δυτικά – βορειοδυτικά της Καστοριάς με επίκεντρο την Αλβανία με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε τρίτη σεισμική δόνηση στις 07:31 μεγέθους 3,3 Ρίχτερ βόρεια της Καστοριάς με επίκεντρο τώρα τα Κορέστεια, ενώ η τέταρτη σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 07:33 στην Αλβανία που είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.