ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε ο σεισμός σήμερα σε χωριά στην Καρδίτσα και ιδιαίτερα στο ορεινό κομμάτι της περιοχής.

Τις ζημιές του καταμετρά το χωριό Καλή Κώμη της Αργιθέας μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που είχαμε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής (31/8) στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας Κ. Παράσχο μας ενημέρωσε ότι σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων με το κεντρικό οδικό δίκτυο αποκαταστάθηκε εντός δύο ωρών από το συμβάν, ρεύμα και νερό υπάρχουν κανονικά για τους περίπου 80 κατοίκους αυτή την εποχή στο χωριό.

Ωστόσο, υπάρχουν και ζημιές κάποιες μάλιστα σοβαρές που προκάλεσε ο σεισμός όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες που συνοδεύουν τον άρθρο από το χωριό με κτίσματα όπως το Δημοτικό Σχολείο (που δεν λειτουργεί) και δύο (ττουλάχιστον) ακόμα σπίτια να έχουν υποστεί σοβαρές ή και ολικές ζημιές.

Στα τελευταία μάλιστα υπάρχουν κάτοικοι και οι οποίοι θα πρέπει να βρουν αλλού χώρο διαμονής για το αποψινό βράδυ ή και για όποια από τα επόμενα αποφασίσουν να παραμείνουν στο χωριό.

Στο χωριό όπως μας ενημέρωσε ο Κος Παράσχος δεν έχει φθάσει ακόμα κάποιο συνεργείο για την καταγραφή των ζημιών στα κτίσματα.

Σεισμός ΤΩΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

σεισμος τωρα

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.