ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Αργιθέα από τον ισχυρό σεισμό στην Καρδίτσα.

Περισσότερα από 50 σπίτια στην ορεινή Καρδίτσα έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό των 5 ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στη λίμνη Πλαστήρα.

Οι μετασεισμοί συνεχίζονται ενώ ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο Star, τόνισε ότι όσοι κατοικούν σε παλιά σπίτια θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν.

Είναι η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στην Αργιθέα. Οι κολόνες στο ιερό έχουν κοπεί. Τοίχοι έχουν διαλυθεί, σοβάδες παντού.

Ο σεισμός των 5 ρίχτερ αλλοίωσε ακόμα και τις αγιογραφίες. Ορισμένες ζωγραφίστηκαν το 1958 όταν χτίστηκε η εκκλησία. Όπως βλέπετε, τα πρόσωπα των αγίων έχουν σβηστεί.

Από το πρωί ξεκίνησε ο έλεγχος στα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

Μέχρι στιγμής 50 έχουν ρωγμές.

Ο μεγαλύτερος μετασεισμός έγινε το πρωί και ήταν μεγέθους 3.3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Η γη θα συνεχίσει να κουνιέται για τις επόμενες δυο εβδομάδες, λένε οι σεισμολόγοι.

Οι δρόμοι τώρα έχουν καθαρίσει από τους τεράστιους βράχους. Οι κάτοικοι στην ορεινή Καρδίτσα αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με το πόσιμο νερό. Οι κατολισθήσεις έφεραν χώμα στις φυσικές πηγές.
Σεισμός ΤΩΡΑ Καρδίτσα: Μεγάλη καταστροφή στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου


Σεισμός ΤΩΡΑ Καρδίτσα: Μεγάλη καταστροφή στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.