Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα τις ακτές του νότιου Μεξικού, σείοντας κτίρια στην Πόλη του Μεξικού, εκατοντάδες μίλια μακριά, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να βγαίνουν στους δρόμους.

Η Αμερικανική Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά ήρε αργότερα τον συναγερμό.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS μέτρησε το σεισμό σε μέγεθος 7,4. Επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν η πολιτεία Οαχάκα. Η Εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία του Μεξικού ανέφερε το μέγεθος του σεισμού σε 7,5 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Αργότερα, στις 20.52 περίπου, καταγράφηκε μετασεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών Ρίχτερ σε βάθος 16 χλμ, ενώ στις 21.03 σημειώθηκε δόνηση 4,2 Ρίχτερ σε βάθος 10 χλμ στην περιοχή. Στις 21.27 καταγράφηκε ακόμα ένας μετασεισμός, με μέγεθος 4,8 Ρίχτερ.

Με βάση τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 136 χλμ νοτιοανατολικά της Οαξάκα.

Κτήρια σείστηκαν στην κεντρική Πόλη του Μεξικού από τον σεισμό με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους τρέχοντας στους δρόμους, αφού οι συναγερμοί της πόλης ειδοποίησαν τους κατοίκους λίγα λεπτά πριν από τη σεισμική δόνηση.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα τις ακτές του νότιου Μεξικού, σείοντας κτίρια στην Πόλη του Μεξικού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.