ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 12.46 το μεσημέρι του Σάββατου 30 Μαρτίου 2019. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5.3 Ρίχτερ, και είχε εστιακό βάθος 13,7 χιλιόμετρα. Τι λένε τώρα οι επιστήμονες.

Νέος σεισμός καταγράφηκε στις 12.46 το μεσημέρι του Σάββατου (30.3.2019).

Αρχικά η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε προσδιορίσει το μέγεθος στα 5.2 Ρίχτερ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολογίζει τον σεισμό στα 5,2 Ρίχτερ και δίνει επίκεντρο στα 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιτέας και εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έκανε λόγο για 5,1 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο είναι 8 χιλιόμετρα από το Γαλαξίδι και 131 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας.

Ο σεισμός που είχε τελικά επίκεντρο την Ερατεινή Φωκίδας και έγινε αισθητός όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και σε όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδος και της Αττικής, ήταν της τάξεως του 5,3, ενώ ανησύχησε τους κάτοικους της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα τώρα με τους επιστήμονες, ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος σεισμός.

Να σημειώσουμε ότι διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών είχε αναφερθεί πριν από μερικές εβδομάδες για έναν μεγάλο σεισμό της τάξεως των 6 Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα και μάλιστα είχε παρουσιάσει και τις σχετικές ενδείξεις από την ομάδα ΒΑΝ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.