ΣΕΙΣΜΌΣ: Ισχυρός Σεισμός σημειώθηκε ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία, ανοιχτά της Αττάλειας και 170 Km βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς, στις 09:21 το πρωί.

Κύπρος: Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός, που έγινε αισθητός και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου, ο σεισμός είναι μεγέθους 5.5 Ρίχτερ.

Περίπου 65 χιλιόμετρα ανοιχτά της Αττάλειας σημειώθηκε ο σεισμός 5,2 στην κλίμακα ρίχτερ στις 9.21 το πρωί σύμφωνα με την Διεύθυνση Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Τουρκίας (AFAD), ο οποίος αναφέρει ότι ήταν 40 χιλιόμετρα βάθους.

Το σεισμολογικό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου ανακοίνωσε τώρα ότι ο σεισμός ήταν 5,3 ρίχτερ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι χθες το πρωί έγινε και άλλος σεισμός στην Αττάλεια 4,8 ρίχτερ.

Ο διευθυντής του AFAD Φεβζί Τιμούρ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί τίποτα αρνητικό. “Άλλωστε επειδή ο σεισμός έγινε στη θάλασσα δεν επηρέασε πολύ τη ξηρά”, ανέφερε.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Οκάν ΤουΪσού δήλωσε ότι αυτοί δεν είναι σεισμοί κάτω από το έδαφος μεγάλου βάθους και δεν είναι καταστροφικοί, γι αυτό και δεν είναι τρομακτικοί. “Αλλά η Τουρκία είναι περιοχή σεισμός.

Ειδικά στην Φετιγέ, τη Μούγλα και τη Σπάρτη είχαν γίνει σημαντικοί σεισμοί, γι αυτό και πρέπει να είμαστε προνοητικοί. Πρέπει να τους λαμβάνουμε υπόψη ως προειδοποιητικούς”, ανέφερε.

ΕΜΥ Καιρός Βροχές σήμερα 12 Σεπτεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.