ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : Στον εκδότη του ομίλου ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Ανδρέα Καραγιάννη μίλησε ο Καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος για τον σεισμό στο Άγιο Όρος.

Σε ερώτηση του κου Καραγιάννη ο Γέροντας απάντησε:

΄΄Κουνηθήκαμε πάρα πολύ, ήταν αρκετά δυνατός ο σεισμός. Είμαστε καλά, δεν έχουν υπάρξει ζημιές στο δικό μας Μοναστήρι δεν γνωρίζω τι μπορεί να συμβαίνει στα άλλα.

Έχουν καταγραφεί πολλοί μετασεισμοί μέχρι και τώρα.΄΄

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:48 στα ανοιχτά του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η εστία του σεισμού εντοπίζεται στα 33 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Καρυών και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας, ενώ η δόνηση συνοδευόταν κι από ισχυρό βουητό.

Ευχόμαστε να μην ενεργοποιηθεί παλαιότερο ρήγμα το οποίο τον Νοέμβριο του 1905 έδωσε σεισμό 7,2 Ρίχτερ προκαλώντας τσουνάμι, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους και εκτεταμένες καταστροφές στο Άγιον Όρος.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο σεισμός 5,2 ρίχτερ με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νοτίως της χερσονήσου του Άθω που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 (14 Σεπτεμβρίου με το παλαιό), ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, την ώρα που κοινωνούσαν οι πατέρες της Σκήτης Καυσοκαλυβίων, και προκάλεσε την πτώση της εικόνας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού από το Τέμπλο, προκαλώντας την ανησυχία των μοναχών, ένας εκ των οποίων τόνισε ότι αυτό το σημείο είναι ανησυχητικό.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.