Σεισμική δόνηση μεγέθους 3.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Κυριακής, 26 χλμ., δυτικά - νοτιοδυτικά της Λάρισας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Για τις καθημερινές, το ωράριο των σούπερ μάρκετ θα παραμείνει ίδιο για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου, καθώς και τον νομό Αττικής και Θεσσαλονίκης, αφού θα κλείνουν στις 20:00. Αντίθετα, για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 18:00 και τις καθημερινές, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 19:00 για όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι με τα νέα μέτρα οι αστυνομικοί ελέγχουν τα μηνύματα και για το αν έχουν επισκεφθεί και άλλες φορές το σούπερ μάρκετ μέσα στην ημέρα (που κινεί υποψίες προσχηματικής αποστολής μηνύματος) και ότι μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους σε απόσταση μέχρι 2 χιλιόμετρα από την κατοικία τους, αν πρόκειται να μετακινηθούν σε άλλο Δήμο (εντός του ίδιου Δήμου δεν υπάρχει περιορισμός.

Αφορά επίσης και όλα τα καταστήματα που είναι ανοιχτά το σαββατοκύριακο (ζαχαροπλαστεία, αρτοποεία) ή το Σάββατο (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία) με τους καταναλωτές να έχουν μία ώρα περισσότερη διαθέσιμη για ψώνια, μέχρι τις 6.30 μ.μ. καθώς από η καραντίνα ξεκινά πλέον από τις 7 μ.μ. (και όχι τις 6 μ.μ. ) με τα νέα μέτρα για το lockdown, για να λήξει στις 5 π.μ. της Κυριακής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.