ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Νέος σεισμός που εντάσσεται στη μετασεισμική δραστηριότητα που επικρατεί στη Ζάκυνθο τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε πριν λίγη ώρα στο νησί και είχε μέγεθος 3.5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί μαρτυρίες για ζημιές σε κατοικημένες περιοχές του νησιού.

Σεισμός μεγέθους 3.5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ καταγράφηκε πριν λίγη ώρα στη Ζάκυνθο.

Οι πλούσιες σε σεισμική δραστηριότητα επισκέψεις του εγκέλαδου που γίνονται ιδιαίτερα αισθητές λόγω μικρής μετατόπισης των επικέντρων προς την ενδοχώρα προκαλούν την έντονη ανησυχία της ζακυνθινής κοινωνίας που ζητά έγκαιρη και έγκυρη επιστημονική ενημέρωση.

Πάνω από 2700 σεισμοί έχουν καταγραφεί και αναλυθεί στην μετασεισμική ακολουθία των 6.8 Ρίχτερ της Ζακύνθου από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Την άλλη εβδομάδα συμπληρώνουμε τον τρίτο μήνα και φθίνουσα πορεία σε μεγέθη και αριθμό σεισμών συνεχίζει.

Οι επιστήμονες συνιστούν υπομονή και ετοιμότητα δεδομένου αφενός πως η μετασεισμική ακολουθία βρίσκεται σε εξέλιξη και αφετέρου διότι ανεξάρτητα του εάν κάνει ή όχι σεισμούς, θα πρέπει να υπάρχει επιφυλακή.

Η πολιτεία τώρα είναι υποχρεωμένη να προσφέρει όλα εκείνα τα εργαλεία και επιστημονικό προσωπικό ώστε να παρέχουν κάθε δυνατή συνδρομή από τη στιγμή που τα τελευταία 24ωρα το νησί της Ζακύνθου μοιάζει από σεισμικής απόψεως με καζάνι που βράζει.

Οι πολίτες οφείλουν να είναι προσεκτικοί.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.