ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Ο σεισμός αρχικά καταγράφηκε με εστιακό βάθος τα 2 χλμ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση όμως υπολογίζεται στα 14 χιλιόμετρα.

Με επίκεντρο 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αμφίκλειας ή 27 νότια της Λαμίας, καταγράφηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/7) στις 03:30’ σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός αρχικά καταγράφηκε με εστιακό βάθος τα 2 χλμ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση όμως υπολογίζεται στα 14 χιλιόμετρα.

Να σημειώσουμε ότι τρία λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί ένας ακόμη ασιενής σεισμός 2,8 Ρίχτερ από την ίδια περίπου περιοχή.
Λόγω της ώρας δεν έγινε καμία αναφορά για το πώς τους κατάλαβαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Τι πρέπει να κάνεις ΜΕΤΑ τον σεισμό: Εφάρμοσε το προσεισμικό σχέδιο σου.

1. Εκκένωσε το κτίριο από το κλιμακοστάσιο, αφού πρώτα κλείσεις τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του νερού, φορέσεις κατάλληλα για την εποχή ρούχα και παπούτσια και πάρεις μαζί σου τα εφόδια έκτακτης ανάγκης που θεωρείς απαραίτητα.

2. Προσπάθησε να μην χρησιμοποιήσεις άσκοπα το τηλέφωνό σου ή το αυτοκίνητό σου. Οι γραμμές τηλεφωνίας πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία και οι οδικοί άξονες πρέπει να είναι ελεύθεροι.

3. Κατάφυγε στον προεπιλεγμένο ανοιχτό, κοντινό, ασφαλή χώρο (πάρκο, πλατεία κ.λπ.), μακριά από τις προσόψεις των κτιρίων ή άλλα επικίνδυνα σημεία.

4. Περίμενε τώρα μετασεισμούς. Οι μετασεισμοί που ακολουθούν έναν ισχυρό σεισμό μπορεί να προξενήσουν επίσης βλάβες στα κτίρια.

5. Βοήθησε συνανθρώπους σου που έχουν ανάγκη. Μην μετακινήσεις βαριά τραυματισμένους, παρά μόνο αν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν περισσότερο. Ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική: 199, Ε.Κ.Α.Β.: 166).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.