Αντιμέτωπο με μία νέα ανθρωπιστική κρίση στη Συρία την οποία προκάλεσε ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου βρίσκεται το Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής που μέχρι στιγμής αφήνει πίσω της χιλιάδες θύματα η Εκκλησία της Αντιόχειας εξέφρασε την άμεση στήριξη της καθώς με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Προκαθημένου Της κ.κ. Ιωάννου έχει συσταθεί ομάδα εθελοντών αποτελούμενη από διάφορες ειδικότητες προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στις επαρχίες της Χάμα, Λατάκια και Χαλεπίου που επλήγησαν περισσότερο από τον φονικό σεισμό.

Η απάντηση στο αρχικό κάλεσμα για συγκέντρωση πρώτων ειδών ανάγκης είναι συγκινητική αναφέρει το Πατριαρχείο Αντιοχείας καθώς ήδη έχουν συγκεντρωθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα ανακουφίσουν προσωρινά όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους και τα σπίτια τους από τον σεισμό.

Όσοι επιθυμούν να παράσχουν βοήθεια είτε με χρηματική συνεισφορά ή με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ειδική ομάδα αρωγής:

Στη Συρία:
Τμήμα Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης – Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Shattahi
Διεύθυνση: Δαμασκός, Bab Sharqi, Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής
Τηλ: +963 11 5414490
Κινητό: +963 941 333850
Τραπεζική μεταφορά: Byblos Bank, αριθμός λογαριασμού: 2350203788008

Στον Λίβανο:
Ιερά Πατριαρχική Μονή Παναγίας Μπαλαμάντ – Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Γιακούμπ
Διεύθυνση: Ιερά Μονή Παναγίας Μπαλαμάντ, Κούρα, Βόρειος Λίβανος
Κινητό: +961 3 080550
Τραπεζική μεταφορά:
IBL Bank S. A. L. Υποκατάστημα: Balamand- Λίβανος
Κάτοχος λογαριασμού: Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ανατολής
Αριθμός λογαριασμού: 022 0023010220700026
IBAN: LB67005200220023010220700026
Κωδικός SWIFT: INLELBBE
Νόμισμα: USD

Ελπίδα μέσα στα συντρίμμια
Η ομάδα ανακούφισης που έχει συσταθεί από εθελοντές του Πατριαρχείου Αντιοχείας συνέχισε να προσφέρει βοήθεια και χθες, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, η ομάδα επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, Κρατικό Νοσοκομείο στην Al-Squilbia παραδίδοντας ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα καθώς έχουν αυξηθεί οι ανάγκες εξαιτίας οτυ μεγάλου αριθμού τρυαματιών που μεταφέρθηκαν από τις πληγείσες περιοχές.

Στη Λατάκια η ομάδα ανακούφισης προσέφερε τρόφιμα, κουβέρτες και εμφιαλωμένα νερά καθώς και γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί για τους σεισμόπληκτους.

Από την πλευρά τους οι μηχανικοί της ομάδας συνεχίζουν τις καταγραφές ζημιών σε σπίτια στο Χαλέπι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.