Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θέλησε να εκφράσει από κοντά τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του στους πληγέντες – Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου ζήτησε να ασκήσει πίεση για πόρους και άμεσες παρεμβάσεις.

Στο Αρκαλοχώρι, που μετρά τις πληγές του από τον φονικό σεισμό βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος θέλησε να δει από κοντά την κατάσταση και να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους πληγέντες.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η επίσκεψή του ξεκίνησε από το Ηράκλειο, όπου κατευθύνθηκε στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, καθώς θυμήθηκε τον σεισμό στη Βοιωτία που ισοπέδωσε το χωριό του, ενώ έκανε σύνδεση και με τους σεισμούς στη Θήβα. Όπως είπε, δεν θα μπορούσε να μην έρθει να δείξει τη συμπαράστασή του στους Κρητικούς.

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας Νανάκης, είπε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. «Μην κοροϊδευόμαστε, οι άνθρωποι θα ξεχειμωνιάσουν εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώθηκε, είναι ιδιαίτερης σημασίας η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην περιοχή τόσο για την ψυχική και υλική στήριξη προς τους πληγέντες αλλά και προκειμένου ο Αρχιεπίσκοπος να ασκήσει πίεση σε κυβέρνηση και υπουργεία για πόρους και άμεσες παρεμβάσεις.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.