Στο σεισμόπληκτο Ίνι του δήμου Μινώα Πεδιάδος έγινε χθες Κυριακή 31 Οκτωβρίου, η αποκαθήλωση του ετοιμόρροπου καμπαναριού για λόγους ασφαλείας.

Στο σεισμόπληκτο χωριό Ίνι πραγματοποιήθηκε η αποκαθήλωση του καμπαναριού στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

Περισσότερους από 4 τόνους ζύγιζε το επικίνδυνο καμπαναριό στον «λαβωμένο» Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, που αποκαθηλώθηκε ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον του ιερέα της ενορίας και του προέδρου της Κοινότητας.

Η αποκαθήλωση με ειδικό μηχάνημα έγινε για λόγους ασφαλείας, καθώς το καμπαναριό είχε καταστραφεί, με άμεσο κίνδυνο να γκρεμιστεί στην πλατεία ή να πέσει επάνω στον ήδη «χτυπημένο» ναό, προκαλώντας του και άλλες καταστροφές.

Ο ιερέας π. Κωνσταντίνος Καλογιαννάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ινίου Νεκτάριος Κοκολάκης, όπως και κάτοικοι του χωριού ευχαρίστησαν θερμά τον συγχωριανό τους επιχειρηματία Νίκο Αλεξάκη για την ευγενική προσφορά του να χρηματοδοτήσει τις εργασίες αποκαθήλωσης του ετοιμόρροπου και επικίνδυνου καμπαναριού.

Οι εργασίες αποκαθήλωσης του καμπαναριού του ναού έγιναν σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και ανακούφισης, καθώς οι παριστάμενοι κάτοικοι έλεγαν ότι αντιμετωπίστηκε ο κίνδυνος πτώσης του καμπαναριού, έχοντας παράλληλα στη μνήμη τους τις χαρούμενες στιγμές, τις χαρμόσυνες γιορτές, τους γλυκούς ήχους της καμπάνας, «το στολίδι του ναού» και τις λειτουργίες στον Άγιο Γεώργιο, κτήριο 110 χρόνων, το οποίο για λόγους ασφαλείας παραμένει κλειστό.

Ο ιερέας της ενορίας, όπως έγινε γνωστό, όπως και άλλοι ιερείς, έχουν ζητήσει την παρέμβαση του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων απομάκρυνσης επικίνδυνων-ετοιμόρροπων καμπαναριών και αποκατάστασης ναών που για λόγους ασφαλείας παραμένουν κλειστοί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.