Ο Άγιος Νικόλαος, ο μοναδικός ναός στον Ξερόκαμπο Σητείας, που στεκόταν εκεί από το 1895, δεν άντεξε το ισχυρό χτύπημα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το "πριν" και το "μετά".

Ήταν πριν λίγο καιρό, που τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονταν σε ένα μικρό εκκλησάκι στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, με αφορμή μια εκδήλωση με “άρωμα” Χόλιγουντ. Αυτό το ίδιο εκκλησάκι γίνεται ξανά “πρωτοσέλιδο”, με αφορμή όμως τον ισχυρότατο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ.

Στις αρχές Ιουλίου το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο Σητείας, έγινε γνωστό με αφορμή μια βάφτιση με νονά την ηθοποιό Ντέμι Μουρ. Εκεί είχε επιλέξει το ζεύγος Ανδρέα και Αθανασίας Στέγγου να βαφτιστεί η κόρη τους, που πήρε τ’ όνομα Αριάδνη-Ζωή.
Οι φωτογραφίες από το γεγονός έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, διαφημίζοντας και την ιδιαίτερη ομορφιά της περιοχής.

Βάφτιση Ντέμι Μουρ
Η διάσημη ηθοποιός Ντέμι Μούρ βρέθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξερόκαμπο τον περασμένο Ιούλιο – Πηγή Sitia on

Σήμερα, στις 12.24 το μεσημέρι ο Εγκέλαδος κατέστρεψε το εκκλησάκι και άλλαξε δραματικά την εικόνα αυτή. Ο Άγιος Νικόλαος, ο μοναδικός ναός στον Ξερόκαμπο, που στεκόταν εκεί από το 1895 δεν άντεξε το ισχυρό χτύπημα.

“Ελπίζουμε να την ξαναφτιάξουμε” αναφέρει στην κάμερα η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη. Όπως επισημαίνει, πολλοί ήταν αυτοί, όχι μόνο ντόπιοι αλλά και άνθρωποι από το εξωτερικό που επέλεγαν τον συγκεκριμένο ναό για την τέλεση μυστηρίων όπως γάμοι και βαφτίσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα τόσο στον Ξερόκαμπο όσο και στη Ζάκρο είναι στο 100%.

Δείτε παλαιότερα εναέρια πλάνα από την περιοχή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.