ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:12 το πρωί της Παρασκευής, μεγέθους 5,2 ρίχτερ, με επίκεντρο 33 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά των Τρικάλων, στα όρια Τρικάλων-Καρδίτσας, περίπου στο Νεοχώρι της λίμνης Πλαστήρα. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χλμ., σύμφωνα με το seismoi.gr. Η δόνηση έγινε αισθητή σε Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα και πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το επίκεντρο τοποθετείται δυτικά του Μουζακίου, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας, κ. Ευθύμιο Λέκκα, ενώ έγινε αισθητή σε μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από τα Ιόνια νησιά μέχρι την Λαμία και από την Κεφαλονιά μέχρι την Κατερίνη.

Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, ενώ ενδεικτικό είναι ότι παρότι ο σεισμός σημειώθηκε 240 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, έγινε αισθητός και στην Αττική.

«Κουνήθηκε ο μισός κορμός της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε: «Αν και η περιοχή που σημειώθηκε η δόνηση δεν παρουσιάζει έντονη σεισμικότητα, ενδέχεται να υπάρχουν επιπτώσεις στα παλιά σπίτια που είναι στα χωριά της Πίνδου που ξέρουμε ότι δεν συντηρούνται και έχουν υποστεί φθορά του χρόνου.

Αυτή την ώρα επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε ενδεχόμενες εκδηλώσεις κατολισθήσεων στα χωριά τα οποία είχαν ήδη υποστεί κατολισθήσεις τον χειμώνα, όπως Ροπωτό».

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και η σεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομάλα. Ωστόσο, παρακολουθούμε την εξέλιξη των φαινόμενων και είμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης των δεδομένων που συγκεντρώνονται σταδιακά», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Λέκκας.

«Υπάρχει ψυχραιμία», δήλωσε επίσης στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων Θωμάς Παπασίκας.

Πρόσθεσε δε, ότι ο σεισμός στην Καρδίτσα διήρκεσε αρκετά καθώς κι ότι δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, αναφορές για προβλήματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.