ΣΕΙΣΜΟΣ ΙΑΠΩΝΙΑ: Κτήρια κατέρρευσαν από τον σεισμό των 6,7 βαθμών που έπληξε την Τετάρτη το νησί Χοκάιντο, στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών (σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Αμερικανικού Γεωφυσικού Ινστιτούτου) συγκλόνισε το νησί Χοκάιντο, το βορειότερο από τα κύρια νησιά της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το USGS χωρίς να εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 62 χλμ. νοτιοανατολικά της περιφερειακής πρωτεύουσας, Σαπόρο.

Η πρώτη ανακοίνωση του USGS ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών και το εστιακό βάθος του ήταν 66 χλμ.

Τη στιγμή που εκδηλώθηκε ο μεγάλος σεισμός, το Σαπόρο βυθίστηκε στο σκοτάδι, ενώ αναφέρθηκαν και περιστατικά πανικού, καθώς το επίκεντρο ήταν πολύ κοντά στην πόλη.

Αναφορές πολιτών στα social media κάνουν λόγο και για διακοπή της επικοινωνίας, καθώς συγγενείς κατοίκων της περιοχής, αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους τους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ασιατικά ΜΜΕ, υπάρχουν αναφορές για πολλά σπίτια που έχουν καταρρεύσει σε διάφορα σημεία, καθώς και για ανθρώπους που έχουν πληγεί, δίχως να διευκρινίζεται αν είναι τραυματίες, νεκροί ή εγκλωβισμένοι.

Η κυβέρνηση στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ενεργοποιήσει το σύστημα έκτακτης ανάγκης και επιχείρησης για τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.