ΣΕΙΣΜΟΣ ΙΑΠΩΝΙΑ: Λόφοι που διαλύθηκαν από τις κατολισθήσεις, σπίτια που γκρεμίστηκαν και δρόμοι που βούλιαξαν είναι μερικές από τις εικόνες που κατέγραψαν οι τηλεοπτικοί και φωτογραφικοί φακοί μετά τον καταστροφικό σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στην Ιαπωνία και που προκάλεσε τον θάνατο 8 ανθρώπων.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν δεκάδες αγνοούμενους που θεωρείται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, ενώ μετά το σεισμό υπήρξε και διακοπή ηλεκτροδότησης.

Το περιστατικό έγινε στις 3.08 το πρωί (τοπική ώρα), όταν οι κάτοικοι προσπαθούσαν να φύγουν από τα κρεβάτια τους. Ο σεισμός ήταν καταστροφικός αν και εκδηλώθηκε σε μια χώρα που είναι συνηθισμένη να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστροφές.

Οι κάμερες στο Hokkaido δείχνουν πόλεις να βυθίζονται στο σκοτάδι, καθώς ο σεισμός προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αφήνοντας περίπου 3 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας -το μοναδικό στην Ιαπωνία- που ήταν εκτός λειτουργίας, χρησιμοποιήθηκε ως εφεδρική γεννήτρια. Οι πυρηνικές ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν σημάδια μη φυσιολογικής ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, ο σεισμός εκδηλώθηκε σε βάθος 40 χιλιομέτρων.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν μικρούς εκσκαφείς και φτυάρια για να απομακρύνουν τόνους τσιμέντου και ξύλων, ελπίζωντας να βρουν επιζώντες.

Τα αεροδρόμια και πολλοί δρόμοι έκλεισαν, ενώ πολλά δρομολόγια τραίνου ακυρώθηκαν εξαιτίας των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση.

Το ΝΗΚ έδειξε εργαζόμενους να σπεύδουν να καθαρίσουν τα θρυμματισμένα τζάμια και να επανεγκαταστήσουν τα πάνελ στην οροφή στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της περιοχής στο Chitose.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Shinzo Abe, στην περιοχή του Hokkaido θα βρεθούν 25.000 στρατιώτες και προσωπικό για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

από protothema

Δείτε εικόνες και βίντεο από το σεισμό στην Ιαπωνία.

Σεισμός Ιαπωνία: Άνοιξε η γη - Συγκλονιστικές εικόνες Σεισμός Ιαπωνία: Άνοιξε η γη - Συγκλονιστικές εικόνες Σεισμός Ιαπωνία: Άνοιξε η γη - Συγκλονιστικές εικόνες Σεισμός Ιαπωνία: Άνοιξε η γη - Συγκλονιστικές εικόνες

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.