Σειρά συναντήσεων είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, πραγματοποίησα σύντομες συναντήσεις με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, τους ομολόγους μου από την Κύπρο, Νίκο Χριστοδουλίδη και από την Πορτογαλία, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, ενώ παραβρέθηκα σε άτυπο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμετ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Zαν Ίβ λε Ντριάν.

Ενώ, το «options’ paper» του Ύπατου Εκπροσώπου, Ζοζέπ Μπορέλ, «σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια» θα συζητηθεί στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατά την άφιξή του.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Στο Συμβούλιο έχουμε να συζητήσουμε σήμερα το “options’ paper”, το οποίο θα παρουσιάσει ο κύριος Μπορέλ σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια. Δηλαδή, εξαιτίας του γεγονότος ότι αγνοεί το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο που θέτουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, έχουμε να συζητήσουμε το θέμα της Λευκορωσίας, δηλαδή το πώς αυταρχικά καθεστώτα στην περιφέρεια της Ένωσης αξιοποιούν το μεταναστευτικό για να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ αγνοώντας το κράτος δικαίου». Στο Συμβούλιο έχουμε να συζητήσουμε σήμερα το «options’ paper» το οποίο θα παρουσιάσει ο κύριος Μπορέλ σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητας της στα Βαρώσια. Δηλαδή εξαιτίας του γεγονότος ότι αγνοεί το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο που θέτουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, έχουμε να συζητήσουμε το θέμα της Λευκορωσίας, δηλαδή το πώς αυταρχικά καθεστώτα στην περιφέρεια της Ένωσης αξιοποιούν το μεταναστευτικό για να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ αγνοώντας το κράτος δικαίου.

Εν τω μεταξύ, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κ. Δένδιας δώρισε στους ομολόγους του ελληνικά προϊόντα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανάρτησε το twitter.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Δένδιας αναφέρει: «Προϊόντα υψηλής ποιότητας από την ελληνική γη, τα οποία δώρισα στους ομολόγους μου στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.