Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Αιγίου Ιερώνυμου, ο οποίος συγκίνησε το πανελλήνιο την ημέρα των Φώτων, καθαγιάζοντας τα νερά του Κορινθιακού στην παραλία του Αιγίου.

Η πράξη του αυτή ωστόσο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από την πλευρά των «ειδικών» και των ΜΜΕ όσο ακόμη και από κύκλους της ελλαδικής Εκκλησίας!

Ο Μητροπολίτης από την πλευρά του αναφέρει ότι δεν έκανε προαναγγελία της πράξης του, ούτε κάλεσε πιστούς να πάνε στο λιμάνι.

«Δεν νιώθω ότι έκαναν κάτι κακό» είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και συνέχισε:

«Δεν προανήγγειλα την πράξη μου αυτή στο εκκλησίασμα. Δεν είπα στους πιστούς να έρθουν στο λιμάνι. Έκανα, με δύναμη ψυχής, την κατάδυση του σταυρού, όπως ήταν και η οδηγία της Ιεράς Συνόδου, που μας ζήτησε να γίνει η τελετή, χωρίς παρουσία πιστών.

Ούτε επισημότητες είχα, ούτε και ήθελα ή γνώριζα ότι θα πέσουν κάποιοι να τον πιάσουν. Τους έδωσα, ως όφειλα την ευλογία μου. Εγώ δεν είχα δικαιοδοσία να εμποδίσω κολυμβητές ή και πιστούς να’ ναι εκεί».

Σημειώνεται πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη εξετάζοντας το περιστατικό στα Θεοφάνεια του Αιγίου και καλώντας πιθανότατα τον τοπικό ποιμενάρχη να δώσει εξηγήσεις, αφού η πρωτοβουλία του να ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα, ήταν κάτι που είχε απαγορευτεί από την Ιερά Σύνοδο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.