Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 στον Ιερό Μητροπολίτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας η πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη επαφή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου με όλους τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας.

Στην ανακοίνωσή του για την 1η Ιερατική Σύναξη ο Σεβασμιώτατος Σταγών και Μετεώρων ανέφερε τα εξής:

Περίληψις : «Περί τῆς 1ης Ἱερατικῆς Συνάξεως».

Προς

Τους Πανοσιολογιωτάτους καί Αἰδεσιμωτάτους Ἐφημερίους

τῶν Ἐνοριακῶν Ἱερῶν Ναῶν

τῆς καθ’ Ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

Πανοσιολογιώτατοι, Αἰδεσιμώτατοι Πατέρες,

Χάριτι και φιλανθρωπίᾳ τοῦ Μεγάλου Θεοῦ και Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ και τῇ ἐπινεύσει τοῦ Παναγίου και τελεταρχικοῦ Πνεύματος, κατεστάθην Ἐπίσκοπος και Μητροπολίτης τῆς ἱστορικῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Σταγῶν και Μετεώρων, εἰς διαδοχήν τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Σεραφείμ.

Δοξολογῶ τον Πανάγαθον Θεόν δια το ἄμετρον ἔλεός Του ἐπ᾿ ἐμέ καί μεγαλύνω το ὄνομα τῆς Κυρίας Θεοτόκου δια τας εὐεργεσίας Αὐτῆς προς την ἐλαχιστότητά μου. Καθ᾿ ὅλην την διάρκειαν τῆς ζωῆς και τῆς ἱερατικῆς μου πορείας ἐγεύθην τῆς παρουσίας και προστασίας Της και δια τοῦτο ἀπείρως την εὐγνωμονῶ και αἰωνίως θα Την τιμῶ. Εὔχομαι δε προς ὅλους ὑμᾶς προσωπικῶς και εἰς τας οἰκογενείας σας, να ἔχητε την εὐλογίαν και την σκέπην Αὐτῆς.

Δια τῆς παρούσης πρώτης Ἐγκυκλίου μου, ἀπευθύνω προς ἅπαντας ὑμᾶς τους Κληρικούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ἐγκάρδιο πατρικόν χαιρετισμόν και διαβεβαιῶ ὅτι ὡς Μητροπολίτης και πνευματικός Πατήρ σας, θα σταθῶ ἀρωγός, ἀντιλήπτωρ και ὑποστηρικτής ὑμῶν εἰς τυχόν προβλήματα, πάσης φύσεως, ὄχι μόνον πνευματικά και διοικητικά ἀλλά και οἰκογενειακά και κοινωνικά. Θα εὑρίσκομαι πάντοτε παρά το πλευρόν σας, ὡς ὁ Πατήρ και ὁ Ἀδελφός ὑμῶν.

Μαζί θα συνεργασθῶμεν δια το καλόν και την πρόοδον τῆς Ἐκκλησίας μας με ἐργαλεῖα την ἀγάπην, την ἑνότητα, την σύμπνοιαν, την εὐπρέπειαν, τον σεβασμόν ἀλλήλοις και την ἱερατικήν μας συνείδησιν.

Ἐπιθυμῶ να γνωρίσω ἐξ ἀρχῆς ἅπαντας τους Κληρικούς μου και δια τοῦτο την Παρασκευήν 8ην Δεκεμβρίου 2017, και ὥραν 11ην πρωινήν, εἰς τον ἐν Καλαμπάκᾳ Μητροπολιτικόν Ἱερόν Ναόν τοῦ Ἁγίου Βησσαρίωνος θα πραγματοποιήσωμεν την 1ην Ἱερατικήν Σύναξιν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, κατά την ὁποίαν θα ἀπευθύνω προς ὑμᾶς πατρικάς εὐχάς και παραινέσεις.

Εὐχέτης προς Κύριον
Ο Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος

tameteora

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.