Με θλίψη πληροφορήθηκα πριν λίγο ότι πέρασε στη Βουλή η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια με 161 ψήφους.

Στο νομοσχέδιο – ντροπή που πέρασε πριν από λίγο. εκτός της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνέπραξαν και κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Αποκαλώ αυτή τη μέρα, ημέρα ντροπής, όχι γιατί είμαι κανένας γραφικός ακραίος με πρόβλημα σκέψης και γεμάτος φανατισμό. Μακάρι, το εύχομαι με όλη την ψυχή μου να ήταν εφικτό κάθε άνθρωπος με οποιαδήποτε επιλογή στη ζωή του να γίνει καλός γονιός.

Προφανώς δε διαχωρίζω τους ανθρώπους από την επιλογή και την εμφάνιση, ούτε διατείνομαι πως είμαι καλύτερος πατέρας.

Αυτό όμως που αποφασίσθηκε σήμερα είναι απολύτως καταστροφικό για την μελλοντική κοινωνία, για τον θεσμό της οικογένειας αλλά κυρίως βασανιστικό για την ψυχή ενός μικρού παιδιού, ενός μελλοντικού πολίτη, που θα κληθεί να αγαπήσει, να κάνει οικογένεια, να ψηφίσει, να οικοδομήσει το μέλλον της ανθρωπότητας.

Με τη σημερινή απόφαση, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, τόσο αυτοί που την ψήφισαν τόσο εμείς που την ανεχθήκαμε σιωπηρά.

Οι πολιτικοί δεν είναι ξένο σώμα, είναι ο καθρέπτης μας, είναι ο εαυτός μας. Είναι μέλη της ίδιας κοινωνίας. Είναι ο γιατρός μας, ο δικηγόρος μας, ο επιχειρηματίας, ο βιοτέχνης.

Ένα παιδί ΠΡΕΠΕΙ να έχει παραδείγματα, πρέπει να έχει μια ομαλή παιδική ηλικία δίχως να γίνεται μάρτυρας καταστάσεων που θα του αφήσουν τραύματα μιας και θα αδυνατεί να εξηγήσει εικόνες που περνούν από μπροστά του.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE πάλεψε από την αρχή με όποιον τρόπο μπορούσε, με πολλά άρθρα να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Δυστυχώς αποτύχαμε.

Πρόκειται για μια επιπόλαιη, ψηφοθηρική απόφαση, την οποία όλοι συνυπογράψαμε.

Πρόκειται για τον βιασμό της ψυχής των παιδιών μας.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.6 (5 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Ναι, διότι πχ. στα ιδρύματα παίρνει παραδείγματα που λες.

Επίσης λες "κάθε άνθρωπος με οποιαδήποτε επιλογή στη ζωή του να γίνει καλός γονιός." "επιλογή", σοβαρά τώρα; Επιλογή του να τρώει καζούρα στο σχολείο, να τον λιθοβολούν και να τον πετούν από ταράτσες σε κάποιες χώρες, ή να τον διώχνουν από το σπίτι;

O σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει να κάνει με το αν θα είναι ο άλλος καλός γονέας. Αν οι straight γονείς δεν φτύσουν δηλητήριο στα παιδιά τους και εκείνα δεν κάνουν την ζωή ενός παιδιού ενός ομόφυλου ζευγαριού πατίνι, τότε δεν θα έχει καν μεγάλη σημασία το "ζήτημα",

Ούτε το πως γίνονται τα παιδιά μπορούν να εξηγήσουν, όπως και πολλά. Και εκεί έρχεται ο σωστός γονέας και απλά τα εξηγεί. "Κάποιοι άνθρωποι αγαπάνε ανθρώπους του ίδιου φύλου". Ουάου, πολύ δύσκολο ξέρω 'γω.

2

Πολύ σωστή και ανθρώπινη τοποθέτηση που βρίσκει θεωρώ ένα μεγάλο ποσοστό σύμφωνους γιατί δείχνει αυτό το νομοσχέδιο το σχέδιο διάλυσης εκ βάθρων της κοινωνίας και της ισορροπίας. Αλλά όταν γράφεται κάτω από την αγίδα μιας εκκλησίας που δεν έχει δράση - πράξη και ιδεολογία αλλά είναι και η ίδια κατευθυνόμενη από στοές και λάφυρα χάνει την αξία του